Punktem kończącym
przygotowania do wyjazdu grupy uczniów pionu
zawodowego na staże do Niemiec w ramach Programu
Leonardo da Vinci była prezentacja zgromadzonych
i opracowanych materiałów
o kraju jednostek
przyjmujących. Projekt ten został zrealizowany
przy wsparciu Wspólnot Europejskich.
Uczniowie
Technikum Gastronomicznego skoncentrowali się na
charakterystycznych cechach kuchni niemieckiej,
przedstawili zwyczaje kulinarne, niemiecką
kulturę oraz ciekawe pod względem kulinarnym
miejsca w miastach, gdzie odbywać mają się
staże. Uczniowie kształcący się w zawodzie
technik ekonomista przedstawili cechy gospodarki
niemieckiej, procedurę uruchomienia firmy w
Niemczech, formy organizacyjno prawne firm
niemieckich oraz organizacje działalności
marketingowej.
W celu lepszego
zrozumienia i zapamiętania prezentowanych treści
uczniowie wykorzystali samodzielnie opracowane
folie oraz prezentacje multimedialne, co
ułatwiło wzajemną wymianę informacji.
Za wszelkie treści
rozpowszechniane w ramach projektu odpowiada
wyłącznie Zespół Szkół Nr2 (adres: Poznańska 1A,
Jastrzębie Zdrój 44-335). Krajowa Agencja oraz
Komisja nie ponoszą odpowiedzialności za sposób
wykorzystania informacji, publikacji i
materiałów powstałych w związku z realizacją
projektu.
|